8 veckor gamla

2010-11-30 | 20:16:01
Idag har vi varit och hälsat på lilla bebisen. Längtar enormt tills vi får hämta henne om 2 veckor. Vår lilla Elsa. Tror det blir så hon får heta. Lagom tantigt. Så glada och pussiga valpar, inte ett dugg skygga mot nya människor, känns skönt. Enormt svårt att åka hem bara men nu är det inte lång tid kvar tills hon kommer. Hade valpshopping igår med mamma, köpte säng, koppel, leksaker, matskålar, hundben, klotång mm så nu är vi redo.

I get lost in the light so high don't wanna come down.

2010-11-29 | 22:54:26
Ibland undrar jag varför jag bloggar. Hur orkar man lägga ner tid på det. Vissa dagar är det inte alls kul och jag funderar på att lägga ner. Andra dagar kommer jag på varför jag fortsätter.
Om jag inte hade bloggen att fota till hade jag troligtvis inte kommit dit jag är idag med fotandet. Jag hade aldrig fotat så mycket annars. Så roligt är det ju inte att ta en massa bilder och inte visa dem för någon. Allt jag fotar visas självklart inte här men ganska mycket. Mat tex, som lärt mig ganska mycket om närbilder. Jag hade nog aldrig knäppt så mycket bilder på det om det inte vore för att dela med mig av recept. Så roligt är det ju inte att ha en paj på bild för sin egen del haha, ni fattar. Och hur man utvecklas har ju att göra med hur mycket man övar. Jag tar bilder på allt, nästan. Hade jag inte gjort det hade det säkert gått mycket långsammare att komma dit jag är idag. Inte för att jag är något proffs eller så men om man kikar tillbaka i arkivet kan man ju se att jag utvecklats en hel del genom bloggandet och genom er. Hade det aldrig varit någon som sagt ett endaste ord och om det vore helt tyst här i bloggen hade jag säkert tröttnat för länge sedan. Så tack, ni bidrar till utveckling :)

My prince charming

A piece of heaven

2010-11-29 | 18:58:35
Det blev en grej till som bakades till lussebullarna i fredags. Varför har jag inte gjort det här tidigare för?
Vill man imponera på någon till i jul kan man baka dessa. Himmelskt goda och väldigt lätta om man är lite pillig av sig. Mjöklchokladfudge doppade i mörkchoklad & flingsalt. Själva fudgen var jätte enkel att göra så vi ville krångla till det lite och penslade smält choklad på varje. Stödde lite flingsalt på och så är det klart. Flingsaltet är det som gör allt extra gott men vill man inte ha på det så går det självklart att vara utan. Gör dessa och packa in i fina cellofanpåsar med en liten rosett runt och ta med till glöggfesten.
Fudge:
3 dl grädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
50 gram smör
2 msk honung
100 gram mjölkchoklad
+200 gram mörk choklad om man vill ha dom chokladdoppade.
Koka ihop grädde socker och sirap till 120 grader. Ta bort smeten från värmen och ha i smör, honung och mjölkchokladen. Rör tills allt smält. Häll smeten i liten form med  bakplåtspapper och låt fudge stelna helt innan du skär den i rutor. Redan nu är den jätte god men vill man ha den lite extra lyxig smälter man choklad och doppar fudgen i. Strö gärna över liiite flingsalt om du vill. Himla gott.

Adventshelg

2010-11-26 | 22:50:45
Middagen igår var super lyckad. Så himla god mat och trevligt sällskap. Får göras oftare och inte bara när man har något att fira :) Lussebullarna blev också bra. Så gott. Favoriterna är ju med mandelmassa. Nu är det jobb som gäller och försöka leta lite julklappar innan jag börjar. Hoppas ni får en bra lördag.

Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.

2010-11-26 | 09:07:12
Jag har knappt kunnat släppa att jag fått ett VG. Vilket jäkla tjat, men så är det haha. Ikväll ska vi ut och äta på Limone här i Västerås med Daniels föräldrar som också vill fira + Danne och Nessie. Najs.
Strax kommer Renée över och bakar lussebullar med mig. Jobbar i helgen så hinner inte baka då och på söndag måste det ju ätas minst en. Ganska okej fredag idag eller?
My best friend and I. Nejdå men vette tusan hur jag skulle klara mig utan kameran ibland. Saknar det långa håret lite, men så tänker jag på hur trasligt och slitet det var, då går det över på en gång.

Ännu ett VG till listan.

2010-11-25 | 12:38:22
jäkla bra jag är. Står i kön för att hämta ut tentan och hör att 90% som skrev tentan kuggade. Jaha tänker jag, då är det kört då. Vad är oddsen för att det ska ha gått bra? Kommer fram och nästan darrar. Orkar ju inte skriva om en tenta, men ser att det står VG på min lapp. Det är ju helt sjukt. VG, det högsta man kan få. I en relativt svår kurs också. Jag förstår ämnet och tycker att det är ganska logiskt. Det svåra är att visa för läraren att man förstår och förklara på ett bra sätt. Vilket jag är sämre på. Men han fattade uppenbarligen. Firas, hur? Middag imorgon kanske, nu julpynt, glad musik. Vore det inte för att jag ska köra bil senare ikväll hade jag nog öppnat en flaska bubbel. Så skönt känns det!

A person who never made a mistake never tried anything new.

2010-11-24 | 15:10:08
För ett år sedan såg jag ut såhär. Länk. Idag ser jag ut som på bilderna nedan. Ganska stor förändring. Läskigt. Bilderna är inte heller tagna när jag vägde som minst och jag tyckte inte då att det var något konstigt med dom. Ännu mer läskigt. Det jobbiga är ju att man inte automatiskt blir frisk bara för att man gått upp i vikt, den har egentligen ganska lite med saken att göra. Jag skriver inte så mycket om min ätstörning pga att det finns så mycket annat roligt att fokusera på. Ibland kan det vara skönt att skriva av sig lite. Kanske hjälper det någon där ute. Hope so. Vad som är ännu skönare är att få livet tillbaka. Jag kan skratta igen, med hjärtat och inte bara med munnen. Ibland blir jag bara så ledsen, över hur mycket tid jag spillt på att vara sjuk, samtidigt så har det byggt mig starkare och jag har blivit bättre på att se vad som är värt att lägga energi på. Vad som betyder något för mig. Jag orkar inte längre bry om mig oviktiga saker.
För ett tag sen sa min fina vän en liten rolig sak. Vi pratade om att jag gått upp i vikt och börjar hitta tillbaka till min friska vikt när han sa att:
-Ja, du har ju fått värsta stjärten!
- Haha, say what? Låter ju inte så himla snällt när det bara kommer sådär spontant.
- Nej asså, jag menar värsta fiiiina stjärten, FIIIINA.

Haha
som jag skrattade, på honom lät det som att jag fått en skitstor bakdel men jag förstod ju att han bara menade väl. Nu någon månad senare måste jag säga att jag iaf är mer nöjd nu än innan. Nu syns den iaf och det gör inte lika ont att sitta. Jag kommer kanske aldrig att bli helt nöjd men vad spelar det för roll, det är ju bara utsidan. Vad som är viktigare är att ha en frisk kropp som orkar än en kropp som är trasig.


Martin Adler.

2010-11-23 | 14:06:57
Såg ni dokumentären om Martin Adler igår? Krigsreporten från Västerås som sköts ihjäl 2006? Han har tagit helt magiska bilder och är en fantastisk fotograf. Jag hoppas verkligen att det kommer ut en bok eller så med samlade bilder från honom. Skulle inte tveka länge innan den köptes. Missade man den kan man se den igen på tv4 play. Rekommenderas.
Det är inte de ondas illdåd som gör världen så farlig,
utan åskådarnas likgiltighet.
- Albert Einstein

Damn its cold

2010-11-23 | 13:41:58
Hur mycket jag än älskar julen så kan man inte annat än längta tillbaka lite till värmen. Det värsta som finns är fasiken att frysa. Hatar det. Idag blåste det dessutom storm ute på promenixen och halt var det. Nu lite plugg och övningsuppgifter innan ett vaaarmt bad.
Härliga sommarbilder från Helsingborg. Gillar den sista med döskallen och glassen :)

Julmarknad+IKEA

2010-11-22 | 13:58:36
I helgen har det varit fullt upp. I lördags var jag på julmarknad med Mamma och Nessie. Ganska mysigt men inte så mycket att ha på den. På kvällen flydde jag spelkvällen, med 7 killar, som var hemma hos oss och drack öl framför tvn. Jag åkte hem till Nessie istället med mat och en flaska vin för att... virka :) Hon är jätte duktigt och fick lära mig. Tur det, för mitt tålamod är inte det bästa och sticka är mycket lättare. Igår var det family kväll på IKEA för anställda och deras familjer. Några tusenlappar fattigare men en massa "bra att ha" grejer rikare. Ja det var väl min helg det. Intressant va?
Nu är det vanlig vecka igen och skola som gäller. Disciplinen är inte på topp tyvärr. Inte gjort så mycket förutom att kika på Ally och sticka. Vet inte om det ger mig godkänt på tentan sen. Har ni några bra julrecept så länka gärna. Älskar att hitta inspiration.
Känner ni hur julstämningen börjar komma? I love. Favorit tiden på vintern är ju julen. Så mysigt. Snart är det julbakning och pynting som gäller för i helgen är det ju advent.

You are the butter on my bread

2010-11-19 | 14:09:15
Fredag. Underbara fredag. Jag har inte haft lust att jogga på säkert 3 veckor, och har helt struntat i det då. Men idag kände jag för att svettas ordentligt och bad till gud att jag inte skulle halka på vägen. Himla underbart. Den känslan kommer aldrig när man inte känner för det från början. Att springa är som bäst när man längtar ut. Så är det :) Hoppas det blir en lika bra springvinter som förra året. Fin stadig snö utan en massa slask. Hoppas hoppas. Valpingen får stanna hemma så klart. Mopsar är inga hundar som vill ut på löparrundor direkt.
Nu är det ljus tända i hela lägenheten. Redan mörkt ju. Och ikväll blir det lövbiff och rostade rotfurkter till middag med sambon. Mys. Innan det, lite mer plugg eller kanske några avsnitt Ally.
Vilket lugn dom ger. När dom inte hittar på hyss vill säga.

Verklighetsflykt

2010-11-19 | 09:39:58
Jag har en svaghet för böcker. Det vet nog alla som känner mig. När jag ver liten älskade jag sagor. Jag älskade när mamma läste för mig (eller morfar innan han dog). När jag kunde läsa själv gjorde jag det också. Hela livet har jag haft ett behov av den där stunden när man flyr från sin egen verklighet och kliver in i någon annans oavsett om den är bättre eller sämre än ens egen.
Kvällen i onsdags var superbra. Mark, lika underbar som vanligt. Så mycket kärlek i den mannen. Hans bok är superbra, tyvärr snart utläst. Caroline af Ugglas är ju också en härlig människa. När man tror sig veta vem man är ska man se upp. Hon var trött på alla som spelade så perfekta hela tiden. Ingen är perfekt. Och hon skrev sin bok till alla där ute som vill ha öppenhet och visa att det är okej att göra fel. Alla författare som var där under kvällen signerade fler ex som finns att köpa hos oss i Sigma. Dock utan personlig hälsning men ändå.
Sött litet hjärta från Mark.

Isabel Wolf var inte där och signerade men tänkte tipsa om hennes bok ändå. Läste den för någon vecka sedan och den är underbar. Vickis vintagebutik. Läs.

Svamplasagne

2010-11-18 | 11:53:19
Den här underbara vegetariska lasagnen bjöd Nessie på tidigare i höstas. Daniel har rynkat på näsan varje gång jag sagt att vi borde göra den snart igen och i veckan blev det av. Gissa vad? Han älskade den. Köttälskaren gillade en vegetarisk rätt, mycket. Så himla god. Tyvärr inget som går jätte snabbt att göra men den är väl värd det. Orkar man inte göra egen pesto kan man självklart köpa färdig, men peston måste vara med. Det är den som gör hela lasagnen supergod. Jag har även insett att det är väldigt svårt att fota lasagne och få den att se lika god ut som den är.


I have made mistakes in my life...

2010-11-17 | 13:21:57
Helt kär. Jag har aldrig tittat/följt Ally Mcbeal förut. Brukar inte känna för att hoppa in mitt i serier heller. Nu är den ju gammal och för ca ett år sen köpte jag första boxen. Inte haft tid att titta förrän nu. Eller tid har jag inte nu heller men jaja. Sjukt bra iaf. Tänk vad jag missat. Älskar serien nu och måste genas ut och köpa resterande delar innan den jag har hemma är färdig tittad.
'

Hej mitt vinterland

2010-11-17 | 13:13:45
Iskallt ute och inne just nu. Går med halsduk och raggisar på hela tiden. Haft föreläsning i skolan hela förmiddagen och ska plugga lite hemma just innan jobbet ikväll. Vi har VIP kväll med massa kända författare bla Mark Levengood, Caroline Af Ugglas och Helené Tursten. Det ska bli superroligt. De ska prata om sina nya böcker, mingla och sen har kunderna självklart rabatt. Mark är den jag ser mest fram emot, han har varit i vår bokhandel tidigare och signerat och är helt underbar. Älskar hans böcker och den senaste, Och jag läste att det var omöjligt att leva lycklig förutan dig, blir inte ett undantag. Ser föresten att ni är några nya som tittar in, ni får gärna presentera er :) Ni gamla också såklart, blir alltid glad av att höra att ni läser :*
Mysigaste älskningen. Varje dag en massa gos<3

Tjuvstartat julen

2010-11-15 | 13:38:19
Någon mer som börjat med glögg och pepparkakor än jag?
Igår hade vi pappa fika här för våra superpappor. Hela familjerna var såklart välkomna. Jag bakade lite bröd, tog fram ostar och salami och annat som pappor gillar och till dessert blev det saffranskladdkaka. Underbart gott. Ett måste till i jul. Lika lätt som vanlig kladdkaka men mycket godare. Receptet hittade jag på den här bloggen.
2,5 dl strösocker
1 dl riven mandelmassa
2 dl mjöl
2 msk vaniljsocker
3 ägg
125 gram smör
100 gram vit choklad
1 pkt saffran (0.5 gram)
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och ha ner chokladen och saffranet. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och ha ner smörblandningen. Sist blandar du i äggen. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter. Häll ner smeten och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Den ska vara kladdig. Servera med vispad grädde.

The difficulty of literature is not to write, but to write what you mean

2010-11-13 | 13:06:14
Kvällen igår blev riktigt bra, som vanligt. Rosa bubbel, god oxfilé (under moset och såsen), vin, och till dessert vininkokta päron och glass. Så himlans gott och enkelt.
Till 4 port.
4 stora päron av fast sort.
1 liten flaska rödvin
2 dl socker
vatten
hel nejlika
Skala päronen. Koka upp vin, vatten (lika mycket som vin) socker och hel nejlika. Lägg i päronen och låt sjuda tills de börjar bli mjuka. Tänk på att dom blir mjukare när dom svalnar i lagen så koka dom inte för länge. Ta av från värmen och lägg i en glasburk och låt de svalna. 

Det går bra att göra i förväg och bara värma på päronen strax innan servering. De håller ca en vecka i kyl med tätslutande lock.

Hundlängtan.

2010-11-12 | 16:09:12
Så här blir jag jämt när något nytt händer. Jag tänker, planerar, läser på... Lånat och köpt en massa hund böcker. Hur är just mopsar, valptiden, tonårstiden, vad bör man göra, hur ska man göra/inte göra, köpa innan, typ av försäkring, osv? Det finns ju så mycket att ta hänsyn till och planera som man inte ens tänkte på i början. Och vad ska han/hon heta? Eftersom jag varit mest inställd på en tik så har jag kommit på flest tiknamn. Jag tyckertant/gubbnamn passar på en mops. Hade det varit en chihuahua hade det nog blivit namnet Bell från favoritdisney filmen Skönheten och odjuret. Men nu vette tusan. Daniel gillar de svarta namnen mest. Det ska ju liksom hänga med i ca 12-15 år så det gäller ju att vara säker. Har ni några bra namnförslag? Vore guld!


Mistakes are always forgivable, if one has the courage to admit them.

2010-11-12 | 09:26:13
Fredag morgon. Underbart. Slaskväder ute, inte lika underbart. Blir nog inne hela dagen om inte solen skiner upp och lockar ut mig på en promenad. Det gäller ju att njuta för snart kommer en liten yrboll och drar ut mig oavsett väder. Längtar enormt trotts det :)
Senare ikväll ska det lagas oxfilé med pomeaufour av killarna i veckomatlagningen. Tur att man har en pappa som kommer med bra tips när det står still. Plankstek var tanken men vi har inga plankor och det kändes onödigt att köpa det för en gång...
Fredagsfrukost. Fruktsallad på färsk ananas, kiwi och apelsin. Naturell yoghurt, kokosflingor och liiite råsocker + macka. Yumi. Vitaminbomb som behövs i mörkret.

Joy is the essence of success.

2010-11-11 | 23:13:43
Shit vad dagarna går. Hur ska man hinna med allt man vill/borde göra? Förstår inte riktigt vart dagarna tar vägen. Blev firad i efterskott av mina fina tjejer idag. Det är svårt att få alla samlade samma dag, men vill man så går det att lösa. Lika trevligt varje gång vi ses.
Igår var jag för första gången hos en homeopat pga av mina eksem jag haft. Jag tror mycket på alternativ medicin. Det är ju sådant som används i tusentals år. Hon gjorde en iris undersökning (tittade i mina ögon) och såg att jag hade näringsbrist. Min tarm hade tydligen som en "allergi" och något gjorde att den inte kunde ta upp näringen i maten som den borde. Magen och huden hänger väldigt mycket ihop och krånglar magen mycket (som min gör) är det vanligt att man får hudproblem. Och som jag har behandlat min mage de senaste åren är det inte konstigt att den får problem nu. Så nu ska jag äta en massa kosttillskott och örter för att komma i balans igen samt försöka stressa ner. Lättare sagt än gjort.
Blev sugen på müsli igen när jag såg bilden. Ska nog ta och göra det igen. Blanda bara de frön, nötter och gryner man vill ha, allt utom frukt och russin. Ha ut på en plåt och ha på lite sirap eller honung, någon krydda som kanel eller kardemumma är också gott. In i ugnen och rosta ett tag. Svalna och blanda i torkad frukt och ha upp i en burk. Klart.

And here we go again.

2010-11-08 | 22:15:13
Kurstart idag. Makroekonomi. Segt som tusan och vår nya lärare verkar ju inte vara som alla andra. Nog för att man ska vara unik och allt sånt men men. Ska inte tjata om det, han kanske är superbra bara man vänjer sig :)
Tog och duschade gammeltanten sen när jag kom hem. Välbehövligt. Vill ju egentligen inte bråka allt för mycket med henne, hatar att vara osams och ni ser ju själva hur glad hon verkar över att bli ren. Inte alls. Borstningen efteråt är det värsta men vi fixade den med. Håller på med lite småändringar med bloggdesignen också. Trött på den men orkar inte ändra allt, så det blir lite i taget :) Tips någon?
Invirad i en handduk och myser innan torkning och borstning.

Dream coming true.

2010-11-08 | 08:00:48
Täby igår ja.. Tre små charmtroll till bäbisar. Åh vad jag är kär. Fem veckor gamla på tisdag och om fem veckor till får jag hämta en alldeles egen hund. Min hund. Vi kommer nog åka dit en gång till innan den är redo att hämtas. Hur ska man kunna låta bli? Det har tagit tid det här. Mycket prat, diskuterandes. Om och hur? Ras, uppfödare? och när man hittat rätt, en lång väntan på en kull. För fyra veckor sedan föddes dom små liven och ytterligare väntan innan det gick att hälsa på. Vilken som blir våran återstår att se, två små tjejer och en kille. Just nu är de så små att man inte riktigt kan se vilken som ser mest lovande ut. Först var jag inställd på en tik, men det spelar mindre roll, en fin och mysig hund är ju det jag vill ha.
Det kommer ett ögonblick då man måste släppa kontrollen, ge sig hän, låta det bära eller brista.
Våga sig in i det okända, våga ta risken att det hela blir ett fiasko.
Det finns människor som väntar ett helt liv.
De väntar på att rätt tillfälle ska dyka upp att ge sig in i en nära relation med en annan vuxen människa.
De väntar på att rätt tillfälle ska dyka upp att våga skaffa barn, att rätt tillfälle ska dyka upp att ta sig an en valp.
Endel kommer aldrig till skott. - Åsa Nilsonne.

Fire and ice.

2010-11-07 | 19:39:42
Bilder ifrån gårdagens eldlek. Förstår inte hur man vågar stå själv inför så mycket folk. Jätte duktig var han iaf och vilket beröm han fick efteråt. Alla var supernöjda med "överaskningen" som en festfixare hade planerat till halloweenfesten. Sprutade eld, lekte med poisen, slukade eld och släckte en fackla i kalsongerna. Fick ingen bild på det sista tyvärr. Hade ju varit roligt annars. Duktig är han iaf min bejbi.

Forgetting the past.

2010-11-06 | 09:08:10
Hej alla trogna ni som tittar in fast än här inte skrivs nått. Helt totalt död sen tentan. Plus att jag jobbat hela dagarna så jag har inte hunnit/haft lust att slå på datorn ens för en sekund. Stupat i säng vid tio tiden typ. Idag är sista dagen med jobb för den här veckan och imorgon bär det av till Täby på äventyr. Jag är så spänd och hoppas att allt går vägen, isåfall får ni såklart veta. Allt jag drömt om kan gå i uppfyllelse. Iiiihh håll tummarna nu är ni söta.
Ikväll ska jag agera fotograf när sambon har elduppvisning på någon fest för ca 100 pers. Fattar inte att han vågar. Han ska spruta eld, leka med pois osv. Hoppas jag får några bra bilder så ni får se :)
En gammal bild på min favoritklocka. Sitter troget på armen varje dag.

Coconut...

2010-11-02 | 16:31:22
Äntligen är pinan över. Herregud vad slut jag är. 5 timmars skrivande tills ögonen blödde kändes det som. Missade min lunchtid också så magen har gjort ont sedan dess. Hade bara med banan, vindruvor och 2 tablettaskar som tenta mat. Borde ju veta bättre. Blev iaf en seger sushi på stan efteråt med sambon och hoppas verkligen att magen tänkte bli min sida igen snart. Hatar att vara så bunden vid mattider.
Igår lagade jag pannkakor. Var så sugen på att testa ett nytt recept med kokos. Himlans gott men man måste nog ha fruktsallad till istället för sylt. Lite väl sötsliskigt annars. Men hey det är ju pannkakor. Hade mango, kiwi och banan till. Yumm.
2 burkar kokosmjölk á 400 g
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk florsocker
2 tsk salt
30 g smält smör
1 dl kokosflingor
Vispa ihop en burk kokosmjölk med äggen. Vispa ner Vetemjöl, salt och socker till en jämn smet. Ha ner den sista burken kokosmjölk och smöret och vispa jämt. Ha i kokosflingorna. Stek pannkakorna som vanligt i en stekpanna på medelhög värme.

Favoriter

2010-11-01 | 14:25:12
Typiskt mig dagen innan tenta. Noll fokus. Alltid så. Känner ju att man vill plugga det allra sista nu men nej. Hjärnan har tagit paus och vill vila. Ska plugga lite mindre seriöst idag, känns inte bra att trötta ut sig för mycket innan det väl gäller. Imorgon vid den här tiden är det iaf över. Tentan är skriven och känslan av att vara fri infinner sig oavsett hur det gått. Man kan ju inte göra mer då. Åh vad jag längtar.
Ska väl göra ett sista litet ryck nu innan duschen och styrelsemöte ikväll. Efter det, no more plugg.
Ny dator=ladda ner alla fonter, brushes, göra nya stamptools osv. Mina fav fonter. Alla finns att ladda ner här.


  • Follow ` tone
  • RSS 2.0