Ätbartguld

2010-09-30 | 21:25:03
Alltså så gott! Mammsen och pappsen är så duktiga som plockar en massa svamp. Och så snälla som ger bort en halv ICA pappkasse med det till oss. Resa själva är kravet, och även om det är förbannat tråkigt och tar enorm tid så är det ju värt det. Kvällsmaten given. Kantarelltoast. Detta bröd passar prefekt som grund. In i ugnen sen är det bara att njuta.

Torsdagen den sista september.

2010-09-30 | 15:41:12
Idag har jag och Renée haft plugg dag här. Shit vad krångligt allt börjar bli. Sa ju förut att det var mycket lättare än statistiken men jag tar tillbaka det, det är svårt på helt olika sätt. Här är det så mycket att komma ihåg att man blir galen. Men men, jag tycker att det är roligt och intressant iaf. Daniel var ledig så han erbjöd sig att laga lunch åt oss, så vi beställde bakpotatis med räkröra. Mums. Helt prefekt "lätt" lunch. Inte lika stor paltkoma effekt som av annan mat.
Snart kommer mamma hit med massa kantareller hon och pappa plockat, så ska vi rensa endel innan vi ska ner på stan och kolla in nya gallerian här i Västerås. Hela stan har förövrigt öppet till kl 21,00 med 21% rabatt (tror iaf att alla har det, Akademibokhandeln iaf haha) rätt kul att kika runt. Föresten idag är det ju sista dagen som 50öringarn gäller, jag har lämnat in alla våra från spargrisen till barncancerfonden. Alltid nått.

-Gammal bild-

Different

2010-09-28 | 22:10:09
Hur kommer det sig att man "bara ska" göra 1000 andra grejer först när man ska plugga? Verkligen vad som helst lockar mer. Började testa redigera bilder jag redan fixat med en gång innan och blev rätt nöjd. Gillar att den ser klarare ut och inte lika "dassig". Kanske något ljud vid dannes huvud... Kul att jag skriver att inlägg om hur drygt det är med seg dator och sedan bänkar mig framför den. Tydligen får man extra tålamod när det andra valet heter plugg...


"Det behöver inte ens vara en miljon, bara så att det räcker till allt jag vill ha"

2010-09-28 | 10:12:16
Har tyvärr tröttnat lite med att pilla med bilder (mer än nödvändigt) i PS. Eller egentligen inte, I love it, det är bara det att min lilla Mac inte riktigt är gjord för ett så stort program så att hela datorn blir seg. Skulle behöva en nyare bättre Mac. När jag köpte den här hade jag inte ens en systemkamera och hade aldrig använt PS, så trodde inte att jag skulle behöva en dator som klarade av det då. Det är ju så himlans kul att sitta och exprimentera sig fram till fina bilder, ändra färgskalor, lägga till, ta bort osv. Skapa nya bilder. Ibland blir det bra, ibland inte. Åh ge mig en vinst på lotto.


Whipped cream

2010-09-27 | 19:52:54
Sugen, så sugen på varmchoklad med grädde eller milkshake med grädde. Har ingen grädde hemma bara. Jag skulle så gärna vilja tycka om såndär grädde på "tub". Ni vet sån man sprayar fram. Inte testat så många iof, var nog några år sedan. Dom kanske har blivit bättre? Det vore så smidigt att ha hemma vid sånna här tillfällen. Drygt att vispa upp en massa grädde för en liten kopp. Det blir ju till att kasta hälften. Någon som vet något bra märke med såndär fejkad grädde? Snälla dela med dig i så fall.

Länk, länk.


Det kallas för en klump i magen.

2010-09-27 | 16:37:04
Måndags ångest. Usch.
Äntligen hemma igen. Stressig morgon med möte, föreläsning om monopol sen jobb en kortis. Nu ska jag värma sopprester från igår och käka innan jag pluggar mer. Tur att jag är en hejare på cykel haha annars hade jag aldrig hunnit mellan allt. Tar nog längre tid med bilen.

I onsdags tog vi en båttur ifrån Alghero till Grotte di Netturo. 45 minuter enkelresa med den vackraste utsikt man kan tänka sig. Branta klippor som stupar ner i havet, klarblå himmel och segelbåtar som glider runt. Önskar att stativet hade varit med och att båten inte gungat så hade allt varit perfekt ;) Vattnet var så klart att man kunde se ner till botten, som var tio meter ner enligt dom som jobbade på båten. Daniel hade nog kunnat gjort vad som helst för att få snorkla där men det fick man inte. Inte med den båten vi åkte med iaf.

Själva grottan var så häftig att jag skulle kunna rekommendera Sardinien bara för att åka och kika i dom. Nu finns det ju massa mer att se men de överträffade allt. Aska fanns kvar längst väggarna på vissa ställen som ett minne från för när fiskare och pirater anväde grottorna.

Strandhäng

2010-09-26 | 20:28:24
Vi fick bara en dag på stranden. Fanns så mycket man ville göra och se att det inte fanns tid för mer. Lite synd men men, stränder finns ju överallt. Egentligen hade jag velat åka till någon av de mysigare mindre stränderna som låg utanför staden men det passade inte med skjuts osv. Om jag åker till Sardinien igen så ska jag köpa en strandkarta som vi såg lite överallt och bara åka runt mellan stränder. Det vore nått det. Det fanns så många otroligt fina vi åkte förbi. Vissa med sten och andra med kritvit sand. Små och mysiga, eller lååånga och fulla med liv och rörelse. Rätt roligt föresten. Italienarna tycker ju att det är höst nu, så man såg verkligen vilka som var turister och vilka som bodde där. Turister, de i klänning, kjol osv. Invånare, de med jeans, tjocktröja, jacka osv. Jag vet inte men 30 grader varmt kräver inte långbyxor ens hos mig som är världens fryslort ;)

En liten del av Algheros strand.


Höstmat

2010-09-26 | 14:49:44
Söndag och sista dagen på "ledigheten". Tvätta, packa upp, betala räkningar och fixa står på schemat och så hade faktiskt tänkt plugga lite. Känns som att jag ligger ljusår efter nu men men, det var det värt :)

När man kommer hem till ca 10 grader varmt (??), regnrusk och gula löv blir man sugen på att bara vara inne, tända ljus och koka te, mysa med en filt och en bok i soffan. En annan sak jag blev sugen på var soppa, kändes perfekt idag. Köttsoppa med nybakt fyllt bröd. Lovely. Det bästa med hösten.


15 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk flingsalt
1,5 dl durumvete
3 dl vetemjölspecial
3 dl vetemjöl
Valfri fyllning jag hade:
Ost, skinka och persilja

Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olivolja, honung och salt. Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig elastisk deg. Låt jäsa i ca 40 minuter. Vält ut degen på ett mjölat bakbord. Tryck ut den till en rektangel, ca 1 cm tjock. Kavla inte. Varva skinkan, osten och persiljan. Rulla ihop degen till en rulle och lägg ihop till en krans. Sätt ugnen på 250 grader och låt degen jäsa i 30 minuter till. Sätt in plåten med brödet i mitten av ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda i ca 30-40 minuter.


Söt hjärtformad pasta.

Soppan är superenkel. Lägg grytbitar i en kastrull med vatten så att det täcker, lite lagerblad, kryddpepparkorn och buljong. Koka i ca 3 timmar (eller sålänge du vill) för riktigt mört kött som faller isär. Ha i mer vatten om det behövs. Ha i rotfrukter mot slutet. När det nääästan är klart, i med pasta och purjolök och koka tills pastan är klar.

Jag är hemma.

2010-09-25 | 21:33:55
Älskar att komma hem, hem till katterna, hem till sägen, hem till mina egna prylar. HEM! Hur bra man än haft det är det alltid lika skönt. Vi har haft en toppen vecka, helt okej väder, inte gassande sol varje dag, ca varranan. Ganska lagom med tanke på hettan när man ska kika runt så mycket som vi gjort. Kommer lite måååsten sen om ni ska till Sardinien. Sånt man bara inte får missa. Gjorde gröt det första jag gjorde när jag kom hem (efter pussat ihjäl katterna såklart). Är man skadad eller vad? Saknat det, pepsi och popcorn, så gjorde först en massa gröt sen poppisar till efterrätt, bänkat sig framför dumburken och har kollat igenom bilder sen vi kom hem för ca 3 timmar sen. Gud vad dålig jag är på att fånga stämningen i städer osv. Usch, men bra övning. Ni får lite blandade bilder i takt med att jag orkar redigera dom. RAW bilder är ju inte klara när man knäppt dom. Ska försöka att inte trötta ut er också :P
Fyra stora skillnader mellan Italien/Sardinien och Sverige:
- Hur rent det är i Sverige, tydligen kastar man sitt skräp där man känner för det på Sardinien. TRÅKIGT!
- Hur mycket godare kaffet är i Italien.
- I Sverige följer man trafikreglerna mycket bättre, stop och heldraget ignoreras mer än gärna där nere.
- Maten+glassen, behöver jag nämna det? ;P


Alghero, staden vi bodde i. Så himlans mysig, stor del av den gamla staden kvar, massa mysiga gränder och byggnader. Sista kvällen, igår, regnade det omvartannat och ibland tittade solen fram och gjorde fina regnbågar.

Swimsuit på.

2010-09-23 | 11:23:45
Jaa, nu kommer solen fram. Det blåser ju endel när man är på en ö så vädret ändras snabbt. På med badkläder och ner till stranden. Ca 30 grader varmt idag så även om det kommer något moln så fryser vi nog inte ihjäl ;)

Nu blir det ryggläge på stranden, visst ser det skönt ut? Söta katten.

Sardinien is not Italy

2010-09-23 | 10:49:50
Jag vet inte vart jag ska börja. Sardinien är helt grymt iaf. Ävan om det inte är typsikt Italienskt så är det häftigt. Skönt att åka med 3st som kan Italienska flytande. Daniel som kan bara han kommer in i det och sen jag och Maudan, hon gör sig jätte bra förstådd och jag pekar, nickar och frågar dom andra haha.

Vi gör så himla mycket om dagarna att jag är helt slut, kommer hem ca 00.30 om kvällarna, stupar i säng och går upp till frukosten kl 09.00. Idag har jag och Daniel bestämt oss för att ha en dag för oss själva och ta det lugnt, ha lite semester haha. Hade planerat en dag på stranden men vad händer då? jo det är mulet såklart. Typiskt! Så vi ligger på rummet och läser och passar på att föra över bilder till datorn för minneskorten är nästan helt fulla.
Funderar på att skriva ihop ett långt inlägg om Sardinien sen när jag kommer hem, om vad man inte får missa osv. Låter bra va? Kul att ha för sin egen del om inte annat :) Bloggen är bra till minnen.

Om frukosten. Det finns hur mycket som helst att äta. 5 sorters mjuka fika bröd, typ sockerkakor och cheescakes. Minst 4 olika småkakor, toast med prusciutto och mozzarella, mozzarella och tomat, massa färsk frukt, olika yoghurtar, flingor + mjölk, juice, te, kaffe, baguetter, pålägg typ ost, salami (tyvärr inte riktig, den här smakar typ korv) honung (grymt på baguette), marmelader, nutella (såklart). Har säkert glömt endel. Sen beställer man den kaffesort man vill ha, kaffelatte, capuchino (min frukost standard), espresso osv. Det finns inget vanligt kaffe, utan säger man bara kaffe så får man automatiskt espresso. Jag är ju ingen kaffe människa i vanliga fall men kaffet här nere är otroligt gott, aldrig druckigt så gott kaffe. Så det blir en capuchino till frukost och en dubbel espresso på eftermiddagen. Trotts all denna goda frukost saknar jag min gröt med banan och bär + nötter. Vågar nästan inte säga det högt haha :P

Min favorit efter frukosten. Fikabröd som påminner pandoro (italiensk julkaka som jag ÄLSKAR) passar på att äta en om dagen, det är ju långt till jul!

Uppdatering om första Italien dygnen.

2010-09-20 | 00:02:45
Det går ingen nöd på oss än inte. Ca 20 grader varmt i skuggan, underbar mat, fin natur och härliga männisor. Igår när vi kom till Hotellet ca 11.00 och väntade på rummen skålade vi in semestern i prosecco (bild1). Härlig start. Knallade ner på byn och kikade runt, åt lunch, glass + äkta pizza. Lagom trötta stupade vi i säng och försov oss nästan till frukosten, som för övrigt är grym. Han inte med att ta bilder i morgon stressen. Åt den i gassande sol men sen kom tyvärr molnen. Ganska skönt iof när man ska gå runt i städer men inte om man vill ha en dag på stranden.
Efter frukosten fick vi vår hyrbil som vi ska ha veckan ut och begav oss ut på vägarna. Första stoppet blev Bosa, en liten gammal by med en fästning och små gator. Käkade grym mat där med + vin såklart. Irrade runt på landsvägarna en stund igen, guuud vilken häftig natur det är. Synd att jag inte är bättre på att knäppa den sortens bilder så att ni fick en rättvis bild men ni får helt enkelt tro mig :) Kvällen bjöd på bästa oxfilén med sallad, bröd, vin, öl och tiramisu till efterrätt.

Bild1:
Prosecco. Bild2: Algerho (staden vi bor i, George Clooney är tydligen här :P) Bild3: Prociutto e melone Bild4: Vildsvinspasta Bild5: Utsikten från fästningen i Bosa. Bild 6: Utsikt ner över Bosa stad och floden.


Nattinatt. Nu blir det sängen och upp tidigt imorgon för en liten fotopromenad om jag orkar :)

Arrividerci.

2010-09-17 | 17:10:02
Iiiih. Nu åker vi hem till Daniels föräldrar, äter och sover där några timmar innan vi åker med dom och ett par till, till Skavsta flygplats och Itailen. Undertiden tar min sööta bror hand om mina bäbisar och lägenheten. Kommer att sakna dom, men en vecka går fort, säkert alldeles för fort. Funkar internet snabbt och smidigt på hotellet kommer det in en bild eller två om hur bra vi har det, annars hörs vi när vi är hemma igen. Ciao.

Bilder från Italien förra året, Florence närmare bestämt, i mitten av oktober.
Se den staden om ni har möjlighet. Underbar.

Inte långt kvar nu.

2010-09-16 | 15:23:32
Plugga, packa, stressa. Typ det som händer just nu. Ikväll ska vi hem till Danne och Nessie på "veckomiddagen" som blir dillkött och potatis. Superskönt och gott. Väldigt bra grej det där vill jag lova, koppla av mitt i veckan och äta middag tillsammans. Trevligt. Imorgon är det bara en föreläsning som står ivägen för semestern, efter det är det bara att packa det sista och sedan ta flyget kl.07.00 lördag morgon till Italien. Ursäkta tjatet men finns som sagt inte mycket annat att tänka på nu :D

En till bild på söta Ella.

Onsdag 15 september

2010-09-15 | 11:29:49
Godmorgon. Eller middag kanske det är nu. Tog lite sovmorgon idag och gick ut på en powerwalk efter frukosten. Skönt att ha fått lite luft för resten av dagen ska det pluggas. Renée kommer hit om nån timme, då är det bara att sätta igång. Inga föreläsningar idag, rätt skönt att hinna läsa ikapp lite :)

Visst blir man glad av fina blommor?

Bild länk.


You're never too old to have a happy childhood

2010-09-14 | 16:41:37
Plugg plugg plugg. Hela dagen lång, och så vräker regnet ner också. Suck vad drygt. Känner mig inte alls pluggsugen heller, har typ redan gått på semester och åkt ner till Italien, mentalt alltså. Kan inte tänka på så mycket annat, konstigt va? ;) Förtisdröstade idag också, känns skönt att ha det gjort så att jag inte glömmer i sistaminutenpackstressen. Hoppas hoppas att regeringen får sitta, annars stannar jag i Italien :P

Fler bilder från helgen.
Emilia är svårflörtad. Iaf när det gäller Daniel. Såfort man säger Daniels namn eller när han är där och retas med henner ser hon utsåhär. Buttermin bigtime. Med mig är hon inte alls lika svårflörtad. Världens sötaste kommer fram och säger: Jag vill ge dig en kram! Det är ju så att man smälter.

Charmkillen André

Frosting

2010-09-13 | 17:10:49
Enklaste godaste sättet att fixa till tråkiga muffins man hittar i frysen. Det är aldrig lika roligt att ta fram fikabröd ur frysen som att baka nytt när man ska bjuda på något gott. Men i mitt fall, när frysen svämmar över av bakverk måste man rensa lite ibland, och det behöver ju inte bli tråkigt för det. Dessa chokladmuffins skulle bli kladdiga, men jag hade de lite för länge i ugnen. Äsch vad gör det när man kan vispa ihop en frosting och kleta på. Blev snäppet godare tillochmed.

Creamcheese frosting till ca 7-9 små muffins:
50 gram philadelphia ost naturell
30 gram smör
150 gram florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk starkt kaffe

Vispa ihop allt och ha i kaffe sist. Bred på dina cupcakes och dekorera.


Oh lord, jag längtar

2010-09-13 | 09:08:33
Om en vecka är vi redan där. Underbart är allt jag har att säga. Kunde inte längta mer.
Sardinien, Italien baby.

Googlade bilder, när jag kommer hem får ni mer :)

Fyllt pizzabröd med vitlök&persilja

2010-09-12 | 14:35:06
Lova mig att ni testar detta. Fyllt vitlöksbröd. Ny favorit! Receptet är snott rakt av från Leilas senaste bakbok one more slice. Precis den effekten hade brödet, bara en liiiten bit till ;)

Såg precis att jag skrivit fel gradantal, lite varmare ska det vara, 220 grader blir perfekt.

Lördag/söndag

2010-09-12 | 12:28:20
Ännu mer barnbilder. Igår var vi ut till Hallsta för att fira Nonna. Innan det passade jag på att fota söta André och Emilia. Vi cyklade, lekte i lekparken och kastade stenar :)
På kvällen var det veckans matlagning från killarna som gällde, Coq au vin blev vi bjudna på och så fixade jag och Nessie efterrätten (brulépudding). Gjorde även ett så gott vitlöksbröd till maten som ni får recept på senare, det kommer göras fler gånger kan jag lova.
Idag blir det nog bara slapp, segat heela morgonen och har fortfarande inte gjort mig iordning. Så det ska vara en söndag :)

Äntligen helg.

2010-09-10 | 17:02:51
Freeeedag. Alltid lika skönt. Föreläsning och lite plugg med Renée i skolan innan vi åkte hem till Frida & Ella för att fika. Tog med en filt och kameran ut till djäkneberget och knäppte lite bilder på söta Ella också. Charmtrollet. Tack för fika och övning, barn är inte det lättaste att fota haha. Knappt stilla en halv sekund, glada, sen arga, sen ledsna och trötta sen börjar det om igen :P
Ikväll blir det mat & fika hos mamma och pappa. Fina mamma har fyllt 44 så det ska firas. Hoppas ni får en fin fredag :)

En glad Ella

Övertrött humor.

2010-09-09 | 20:35:10
Ja vad kul att ni är några som vill ställa upp som försökskaniner, så roligt med lite variation :D
Annars har dagen varit seg, jobbade till kl 5 med världens huvudvärk. Hem och tvätta samt försöka plugga lite. Inte mycket kul att skriva om med andra ord. Vardags tråk AB.

En liten rolig grej hände vid kvällsmaten igår dock. Jag sitter mätt och belåten och tittar på innehållet i mineralvattnet som vi druckit till maten. (Helt säker på att den är naturell).
- Men vadå aromer? Vatten aromer då eller? Vatten smakar ju inget!
Daniel tittar på mig med stora ögon och svarar,
- Hallon aromer kanske.
- Men varför tillsätter dom hallonaromer i ett naturellt vatten?
- Vattnet har ju HALLON smak.
Jag tittar närmare på flaskan och ser att jag setat och druckigt hallon vatten, inte naturellt vatten i två dagar. Jag som var så säker på min sak. Blir ju tvungen att smaka vattnet ingen.
- Men shit, nu smakar det ju hallon, gud vad läskigt.
Vid det här laget asgarvar Daniel. Att jag inte fattade att något var fel när Daniel satt och sa hur gott vattnet var och att vi borde köpa det oftare (iaf tills vi kommit på hur man byter patron i soda streemern), jag tyckte bara han var konstig som gillade "vanligt" vatten så mycket helt plötsligt. Det här kanske bara är roligt om man är övertrött föresten.

Need some help

2010-09-08 | 21:17:20
Efterlysning. Jag skulle bli väldans glad om det finns några söta bloggläsare/vänner där ute som vill ställa upp som modeller när jag fotar, eller känner ni någon som vill som skulle vara perfekt? Jag vill öva öva öva för att bli bättre men det är så svårt när man inte har så många att öva på.
Det kostar alltså inget annat än er tid. Självklart publicerar jag inget på bloggen om ni inte vill, men såklart är det en liten fördel om ni kan tänka er att vara med här också. Lite roligare så :)

Det jag främst är intresserad av är:
- Barn (0-1 år)+föräldrer/ar.
- Par, syskon, sambo, nykära osv.
- Du och ditt husdjur, häst, hund eller liknande
- Tema foto, kom gärna med förslag, ensam eller flera.

Mejla isåfall till: Tone.87@hotmail.com så fixar vi något.

Söta paret igen.

Imse vimse

2010-09-07 | 19:16:59
Pluggis Tone & Renée. Satt kvar i skolan till 16.00 och läste+övningsuppgifter. Inte världens mest effektiva plugg kanske men vi fick lite gjort iaf. Nationalekonomi är faktiskt rätt roligt, väldigt intressant också. Kanske för att allt känns lätt efter den där jäkla statistiken. Usch, fortfarande mardrömmar om den. Kan knappt tro att jag klarade det. But i did. Tänkte försöka plugga duktigt nu innan Italien också, inga skolböcker ska med dit inte. Endast kamera, bikini, böcker (romaner såklart) och promenadskor. Typ. Håller på och funderar på om datorn ska få hänga med eller om jag supersnabbt ska köpa större/fler minneskort. Dom jag har nu kommer aldrig att räcka, kanske första dagen eller så. Hotellet vi bor på (najs va?) har desutom internet, kan ju vara kul att hålla er lite uppdaterade också ;)

Vi har fått en liten granne.
Han bor utanför vårt köksfönster. Fy vad jag hatar sprindlar men kände ändå att jag var tvungen att ta kort när han var så nära, genom fönstret kunde han ju ändå inte komma åt mig. Det var dock inte det lättaste att inte få med spegelbilden i fotot, fokusera genom rutan osv men det gick ju rätt bra ändå. Hade jag varit modigare hade jag försökt komma närmare, men nej, det var helt enkelt inte värt det :P

Ser ni lite regnbågsfärger i nätet? Coolt om allt hade blivit så.

Dinkellimpa

2010-09-07 | 17:41:49
I fredags berättade Anna att hon skrivit ut endel av mina "bloggrecept" och satt in i pärm. Hon hoppades att det inte gjorde något, hihi sötnos. Klart att det inte gör något, det är ju därför jag skriver ut recept och delar med mig, för att kunna tipsa andra, det är också så jag hittar många av mina recept jag testar, via matlagning sidor som tasteline, bloggar osv. Självklart också familjerecept som man lagar om och om igen. Blir det bra så delar jag med mig här :) Jag försöker skriva ut varifrån jag hittar recepten om det inte "mitt eget" från början. Detta är tex snott rakt av från en underbart söt matblogg som tyvärr uppdateras väldigt sällan. Länk till den finns här.

Älskar hösten när man orkar baka bröd igen, på sommaren är det ju så varmt och ännu varmare blir det ju i köket med ugnen på. Nu kan man äntligen laga matiga soppor och grytor och ha nybakat bröd till. Kan ju vara det godaste som finns.


25 g färskjäst
2½ dl ljummet vatten
1 msk honung
1 msk rapsolja
1½ tsk salt
2 dl grovt rågmjöl
2½ dl fullkorns dinkelmjöl
2 dl dinkelmjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja, salt och rågmjöl. Arbeta i dinkelmjöl lite i taget tills du fått en smidig, lite kladdig deg. Arbeta i ca 5 min. Låt jäsa i 30 min under en bakduk.

Knåda degen på en mjölad bänk och forma till en limpa och lägg i en brödform med bakplåtspapper i. Låt jästa 30 min under bakduk. Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 25-30 min.


Måndag 6 sept.

2010-09-06 | 14:53:55
Fullt upp dag idag. Massa spring hit och dit känns det som och så möte ikväll med bostadsrättsföreningen. Hade huvudvärk nästan hela dagen igår också så känner mig lite extraseg idag men men, det blir väl bättre.
I förmiddags hade vi föreläsning på stadshotellet, snacka om kvav luft i salen, nästan ingen luft där inne. 3 timmar gäspandes fast än man inte var direkt trött, syrebrist big time. Nej funderar på om jag ska orka ut på en liten joggvända eller om jag bara ska däcka i soffan, risken är väl att jag aldrig kommer upp om jag gör det :P

Bilder ifrån lördags. Massa mysiga djur ute på landet. Jag vill ha höns.

Ute i skogen.

2010-09-04 | 21:47:20
Trevlig dag som slutade med tacos här. Och det är ju så fint ute på landet att jag dööör. Jag tror ärligt att man blir en bättre människa/mår bättre ute i naturen. Stämmer in på mig iaf, känner stressen släppa och lugnet som infinner sig.
Snabb tjuvkik från dagen. Är de inte söta? Gillar den i Svart vit.

Fjärde september

2010-09-04 | 11:56:57
Solen skiner och jag har haft en lugn morgon med min bok. Åh den är så bra. Igår hade vi jätte mysigt mina fina flickor och jag. God mat på tabasco och dessert (glass) hemma hos mig. Massa prat och mys som alltid.
Om några timmar hämtar Danne och Nessie upp mig för en fotoeftermiddag. Så kul med vänner som också gillar att fota så man kan lära av varandra. Vi ska ut på landet är det tänkt så mina myggbett får en chans att bli fler. Usch, men det är ju finare där än i stan och så solen får gärna stanna kvar för oss. Hoppas ni får en fin lördag.

Fler bilder på min vackra vackra vänn.
Har ni någon favorit?

Friday love.

2010-09-03 | 17:25:53

Gud så skönt med fredag. Nu ska jag strax ut och äta tapas med tjejerna, Malin har fyllt gammal så det blir god mat och trevligt sällskap. I helgen är jag ledig. Blir ev mer foto då och annat slappande. Min bok har äntliiiigen kommit. Men vill inte börja läsa förrän jag har tid att ligga flera timmar ;)

Lockig idag.


To find peace.

2010-09-03 | 11:47:27
Godmorgon. Imorse gick jag och Daniel ut på en joggingtur. Superskönt väder att springa i nu, lite kyligt men det är bara skönt när man börjar svettas. Längtar inte alls tills man måste sätta på sig en massa mössor, vantar och tjocktröjor för att springa. Inte skönt. Strax blir det lite lunch sen föreläsning i skolan om konsumtionsteori. Kursen verkar rätt rolig, väldigt intressant om inte annat.

Sprang runt och jagade småkryp i mormorsträdgård i onsdags. Getingar som brukar vara så ihärdiga och aldrig vilja försvinna flög bara bort på direkten. Kanske det bästa sättet att bli av med dom, ha med en kamera och försöka ta bilder, det verkar de inte gilla haha. Han ville inte sitta still länge heller. Därför han är lite suddig. Gud vad jag vill ha ett riktigt macro. Denna är tagen med närgränslins.

Lights will guide you home

2010-09-02 | 15:25:40
Tusen miljoners tack för alla era fina ord, sms, kommentarer, telefonsamtal, mejl och kramar. Jag var så rädd när jag tryckte på publicera knappen och postade detta inlägg. Jag var öppen och ärlig, helt utlämnad. Nu ångrar jag det inte en enda sekund. Tack.


Andra september

2010-09-02 | 12:31:30
Ska strax kila iväg på första föreläsningen för den här terminen. Jag har redan handlat alla kursböcker, anteckningsböcker, pennor och grejer som behövs. Känns skönt att ha det gjort. Bara CSN papper som ska skickas in nu så att man får sina slantar den här terminen också.
Efter skolan väntar middag hos Danne och Nessie som killarna fixar. Ca en gång i veckan lagar dom mat åt oss tjejer. Lyx va? Förra veckan blev det oxrulader med potatis och gräddsås. Ingen aning om vad det blir kväll, säkert nått annat gott :)

Almancka från personligaalmanackan.se

Even the best falls sometimes

2010-09-01 | 21:20:24
Imorgon börjar skolan och jag har haft en superbra sista dag på "sommarlovet". Åkte ut till mormor vid lunch och fick jättegoda vegetariska grönsaksplättar + mumsig äppelkaka. Senare under eftermiddagen kom Jannica ut på landet för en fotopromenad i skogen. Gud så kul det är. Vi fick till en hel del bra och hon är ju så vacker att hälften vore nog.


  • Follow ` tone
  • RSS 2.0